Website

Portugese fadomuziek met RUI OLIVEIRA

Hou je van Portugal en van de Portugese fadomuziek ?
Heb je zin om tijdens de donkere wintermaanden de zomerse sfeer in huis te halen?
Dan hebben wij goed nieuws voor jou!

Van 12 tot 22 oktober 2018 halen wij opnieuw onze Portugese vriend/fadozanger/muzikant RUI OLIVEIRA naar België voor een reeks sfeervolle fadoconcerten doorheen heel Vlaanderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organiseert u een Portugees feest?
Wil je graag wat Portugese cultuur opsnuiven met een tof concert in uw vereniging/club/familiefeest… ?
Wil je Rui Oliveira graag boeken voor een concert?
Neem dan snel contact met ons op om de details te bespreken
Sfeer en ambiance verzekerd!

BIOGRAFIE

Rui Oliveira is afkomstig uit Aveiro (Portugal) en groeide op met de muziek van José Afonso, Fausto, Bob Dylan en Paul Simon. Als tiener ontdekte hij zo de liefde voor gitaarmuziek. Samen met enkele vrienden die zijn liefde voor muziek deelden, begon hij in lokale bandjes op te treden.
Eerst combineerde hij een carrière als professionele topsporter (handbal) met een universitaire studie filosofie aan de universiteit van Coimbra. Op het einde van zijn sportcarrière begon hij veel te reizen en pikte hij defadomuziek terug op. Hij legde zich toe op de traditionele Portugese gitaarmuziek, zang en improvisatie.
Tussen 2000 en 2005 woonde hij in Alfama, de volkswijk in Lissabon die de heimat is van de Portugese fadomuziek. Hij sloot zich aan bij de danscompagnie van Raquel Oliveira als fado- en flamencozanger en muzikant. Hij leerde er zijn vrouw Ela Vaz kennen, die deel uitmaakte van hetzelfde ensemble. Sindsdien leeft hij van de muziek.
Rui Olveira trad op in belangrijke concertzalen zoals Casa da Música in Porto en Casa do Fado in Lissabon. Hij deelde het podium met Portugese artiesten die hij bewondert: Mu Mbana, Rui Aires, Pedro Esparza, Nuno Ferreira,… Namen die in België niet zoveel zeggen maar die in Portugal wel en stevig reputatie hebben.